ABH Holdings odstoupila od koupě Zuno

2.3.2016

Lucemburská skupina ABH Holdings S.A. (ABHH) odstoupila od koupě banky Zuno, která je součástí Raiffeisen Bank International (RBI). Jak informovala RBI, důvod odstoupení společnosti ABHH od koupě nesouvisel se Zuno.

Zuno zůstává samostatnou, plně regulovanou rakouskou bankou. Další postup RBI vyhodnocuje.

„Odstoupení ABHH od kontraktu nemá žádný vliv na klienty banky Zuno v České republice a na Slovensku. Jejich vklady jsou i nadále chráněny podle rakouského zákona o ochraně vkladů," řekl Oyvind Oanes, generální ředitel Zuno.

Smlouva mezi RBI a ABHH o prodeji Zuno banky byla podepsána v září 2015, dosud ji však neschválily regulační orgány. Zuno tak na Slovensku a v Čechách pokračuje ve své činnosti jako plnohodnotná banka, která nabízí široké portfolio produktů (běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčka, refinancování, kreditní karta nebo přečerpání).

Důvod prodeje Zuno ze strany RBI byl snížení složitosti a minimalizace aktivit, které se v rámci skupiny překrývají. RBI znovu zváží další kroky, mezi něž patří celý nebo částečný prodej banky.

Banka Zuno měla k prosinci 2015 255 000 zákazníků, 21 miliard Kč v depozitech, s objemem úvěrů ve výši přes dvě miliardy Kč a dvě stovky zaměstnanců.

Zuno je držitelem bankovní licence udělené Rakouským úřadem pro dohled nad finančním trhem a zatím stále působí jako dceřiná společnost RBI.